Com pintar o vernissar les portes de fusta

Hem de pensar com causar una bona primera impressió als visitants o a nosaltres mateixos al trobar-nos amb una porta molt pintada o acabada de vernissar. Per això mateix, hem escrit aquest article de com pintar o vernissar les portes de fusta de la nostra casa.

▶ Un entra i surt per la seva porta entrada tots els dies, però alguna vegada ens detenim a pensar en com pintar o vernissar les portes de fusta de la nostra casa?

És possible que la porta d’entrada de la nostra casa brindi protecció, però també té un gran impacte en la seva aparença.

Els promotors immobiliaris sempre expliquen que la primera impressió és el que compte, cosa que significa que la decisió de pintar o vernissar la porta d’entrada pot ser un veritable repte.

pintar o barnizar las puertas

▶ Consells per a ajudar-te a prendre la decisió de pintar o vernissar les portes de fusta

➡ Com aplicar el vernís?

Un vernís millorarà la veta natural de la fusta i penetrarà en ella mateixa. No enfosquirà ni bloquejarà la seva textura. És una pel·lícula transparent i està feta d’olis i resines i s’aplica per a protegir la fusta.

El vernís és una mica més difícil d’aplicar que la pintura. La fusta de la nostra porta ha d’escatar-se acuradament i tenir una superfície llisa, perquè pugui millor absorbir l’acabat. Hem d’escatar i aplicar sempre el vernís en la direcció de la seva veta.

És possible que hàgim d’aplicar dues capes per a aconseguir l’acabat brillant i quedi completament perfecte. Raspallem el vernís en una capa fina i uniforme i el deixem assecar abans de tocar. La pintura romandrà en la part superior de la porta.

Barnizado de puertas

Aquesta capa en la part superior de la superfície significa que la fusta absorbeix molt poca pintura. Les pintures modernes s’assequen ràpid i no s’esquerden fàcilment. Si desitgem que la porta sigui duradora, hem d’aplicar diverses capes.

Es recomana usar una imprimació abans de pintar, ja que això ajuda al fet que la pintura s’absorbeixi i pot millorar el color.

➡ Durabilitat

El vernís es desgasta i es desgastarà més amb el pas del temps. El més probable és que hàgim de tornar a vernissar cada pocs anys, especialment si aquesta porta està orientada al sud cap al sol o si la pluja i el vent la impacten.

Les portes vernissades requereixen cura i manteniment, si no les segellem abans o immediatament després de la instal·lació, les portes poden deformar-se o inflar-se durant un període de temps.

És recomanable posar-li un segellament exterior perquè sigui més resistent.

Puerta pintada sin barniz

Una porta d’entrada pintada oferirà una millor protecció contra el clima humit i la llum solar intensa. És recomanable pintar les portes d’entrada amb colors clars que reflecteixin la calor en lloc d’absorbir-lo.

Els colors més foscos s’esvairan més ràpid. El mateix li passa al vernís, haurem de tornar a pintar amb el temps, però una porta pintada dura més que una vernissada.

➡ Aparença

Una porta de fusta pot fer una declaració dramàtica i pot millorar l’aparença de la nostra casa. L’estructura de la veta significa que la bellesa natural de la porta brillarà, i el vernís només millorarà l’aparença.

Amb una porta de fusta vernissada, també podem investigar opcions com a insercions de vidre com a elements decoratius.

Hi ha menys tons i matisos amb vernís, mentre que amb pintura tens una àmplia varietat de colors per a triar.

També podem fer coincidir la porta del nostre garatge i així millorarem l’aspecte general de la nostra casa.

Si necessites ajuda per a prendre una decisió, contacta amb nosaltres, som els experts en portes de fusta. Podem oferir-te assessorament tècnic i informatiu perquè puguis tenir aquesta porta d’entrada amb la qual sempre has somiat.

Chat
Hola! 👋🏻