Pintura de façanes

Pintura de façanes: Trucs i consells

Quan parlem de pintures el més habitual és que ens vinguin a la ment les diferents parets de la nostra casa o de l’estada on passem més temps. El procés de pintar es complica una mica quan parlem de pintura de façanes.

Si ens disposem a canviar el color o simplement a renovar la pintura d’una façana hem de tenir en compte certs aspectes que no tenen tanta importància en zones interiors. Algunes de les coses que haurem de tenir en compte seran els tipus de pintura, la climatologia del lloc, etc…

Si vivim en llocs molt plujosos o per contra la nostra façana rep llum solar durant una gran quantitat d’hores al dia la pintura, triada haurà d’adaptar-se a aquesta situació.

Per a prendre la millor decisió us recomanem investigar la façana que pintarem. Una vegada coneixent les seves característiques és recomanable que demanem consell als professionals de la pintura.

Avui al nostre bloc farem un repàs pels aspectes que no podem oblidar a l’hora de pintar una façana.

Pintar la façana pas a pas

Pintura exterior

L’habitual és que vulguem començar a omplir les parets del nou color que hàgim triat, però el primer que hem de tenir en compte és tenir a mà totes les eines que necessitarem abans de començar a pintar.

Preparar la zona de treball ✔

El primer que hem de fer és preparar tota la zona que pintarem. Això vol dir que és necessari llevar tots els objectes que puguin molestar com poden ser jardineres o qualsevol cosa que sobre surti de la paret.

També és important, per a aconseguir el resultat buscat, protegir totes les zones que no es poden llevar per a evitar així tacar-les o pintar-les.

Una vegada apartat i protegit tot el que no volem tocar arriba el moment de deixar la paret en perfectes condicions perquè la pintura s’apliqui perfectament.

Perquè això sigui possible l’ideal és allisar la paret abans de començar amb la pintura. A més és important utilitzar massilla per a acabar amb els petits orificis i esquerdes que pugui tenir la paret.

Encara que allisar-la és important, no hem d’oblidar-nos d’eliminar el salnitre que pot haver enganxat  a les parets.

Això es produeix a causa de la humitat que habitualment és major en les zones exteriors i afecta en major mesura a les façanes.

Per a acabar amb la preparació de la paret, només ens quedarà delimitar amb cinta de carrosser les zones que pintarem o marcar bé fins a on arribarà cada color si és que utilitzarem més d’un.

Aplicar la capa d’imprimació a la façana ✔

Una vegada tenim la façana a punt és important començar amb l’aplicació d’una capa de imprimació.

Existeixen diferents tipus de imprimació, per la qual cosa haurem de buscar el que millor s’adapti a les característiques de la paret que tinguem davant.

Una vegada aplicada la imprimació és molt important que la deixem assecar completament abans de començar a aplicar la pintura.

Pintura de façanes

Una vegada controlat tot l’anterior arriba el moment d’obrir la pintura per a exteriors. El primer que hem de fer és, seguint les instruccions del fabricant, realitzar la barreja per a aconseguir els colors de pintura per a exteriors que desitgem.

És important recordar que si el treball s’allarga hem de barrejar cada cert temps la pintura. Amb tot ja preparat podem començar a donar-li color a la nostra façana.

El més recomanable és començar per les vores avançant cap al centre i utilitzant en primer lloc el color que vagi a predominar.

Com hem comentat anteriorment amb el tema de la imprimació, és molt important que després d’aplicar una capa de pintura la deixem assecar totalment, independentment de si volem donar-li una segona capa o de si volem utilitzar un altre color sobre el predominant.

En la pintura de façanes, la cosa que més compte és el detall ✔

Una vegada hem pintat les zones més grans no és mala idea utilitzar un pinzell per a donar-li color als detalls i rematades.

En el cas de voler pintar també portes i finestres, l’ideal és fer-ho per separat si aquestes es poden desmuntar per a obtenir un millor resultat.

Pintura d'exteriors

Quan ja anem veient el final del nostre treball, no oblidem retirar la cinta de carrosser que hauríem de tenir delimitant les zones a pintar.

La millor opció és llevar-la abans que la pintura comenci a endurir-se ja que si ho fem és molt probable que ens portem part d’aquesta pintura recentment aplicada espatllant el nostre treball.

I fins aquí els nostres consells que esperem hagin estat de gran ajuda. 👍

Tens una façana per pintar? Escriu-nos un missatge i parlem de la teva idea!

Chat
Hola! 👋🏻